Tertúlia dinamitzada per Joan Méndez
Presentació: El film és un documental sobre la figura de Sixto Rodríguez, músic nascut als EEUU d’origen mexicà i més conegut com a Sugar Man, qui, després de gravar dos discos a inicis dels 70 amb unes vendes discretes, va decidir deixar de banda el seu somni de dedicar-se professionalment a la música i començar a guanyar-se la vida com a operari en el món de la construcció. Tanmateix, el que ell no sabia era que algú havia portat els seus discos a Sud-àfrica en plena època de l’apartheid, i que allà era considerat un autèntic geni per multitud de persones, que el consideraven a l’alçada dels famosos The Beatles o els Rolling Stones. Moltíssima gent a Sud-àfrica tenia còpies a casa seva dels discos de Sugar Man, i es sabia de memòria totes les seves cançons.
Al país corria la veu que el cantant s’havia suïcidat en un concert davant del seu públic. Hi havia diferents versions de com ho havia fet, que si cremant-se viu, que si s’havia fotut un tret al cap… A inicis dels 1990 un parell de periodistes van voler investigar exactament quina era la veritat.
La pel·lícula, que va obtenir un munt de premis, ens convida a reflexionar sobre què vol dir tenir èxit i de quina manera aquest depèn d’estar en el moment apropiat en el lloc oportú. A la vegada que ens permet qüestionar en funció de què es decideix la valoració d’un artista, tant a nivell popular com a nivell de la crítica especialitzada.
Activitat gratuïta.
* Si no disposeu ja del film, la biblioteca posa a la vostra disposició diversos exemplars demanats en préstec interbibliotecari. El cost és de 1,50€.
També podeu visualitzar aquesta pel·lícula a la plataforma eBiblio.