#juvenil

 

TALLER DE CÒMIC PER A JOVES
amb José Miguel Álvarez

Taller de còmic per a joves a partir d’11 anys.

Amb

José Miguel Álvarez

  • Iniciació al dibuix
  • Creació de personatges
  • Moviment
  • Expressions
  • Materials
  • i molt més!
    • Sessions en divendres (de 17 a 18.30h):

    • 17 febrer
    • 17 març
    • 21 abril
    • 19 maig
    • 16 juny
    • Gratuït!

      Tenim material bàsic, però pots portar el material amb el qual estiguis acostumat a dibuixar.

      CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA – PLACES LIMITADES!

      Inscriviu-vos en aquest enllaç.

       

      APARAUTORS
      Espais monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton

      Hi ha instal·lats a la Sala de revistes de la biblioteca dos aparautors monogràfics dedicats a Jordi Sierra i Fabra i Enid Blyton en commemoració del 75è i 125è aniversari del seu naixement, respectivament.

      A més d’una selecció de títols de gènere detectivesc es poden descobrir alguns secrets sobre els seus processos de creació i també contemplar rèpliques de les màquines d’escriure que van fer servir durant molts anys d’una fecunda, variada i inesgotable carrera, per donar a llum gran part de la seva producció literària.

      Amb la col·laboració de:

       

      FINESTRA NEGRA
      Investigació criminal i narrativa negra de ficció

      A la Planta 1.

      Selecció de llibres d’investigació criminal, casos reals desenvolupats per periodistes experts com Tura Soler, Carles Porta o Guillem Sánchez combinat amb narrativa negra de ficció amb autors reconeguts.

       

      CLUB D’INVESTIGACIÓ. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya
      Noies detectius i colles d’investigadors

      CLUB D’INVESTIGACIÓ és una exposició que aglutina una selecció d’obres i personatges de la literatura infantil i juvenil de gènere policíac i detectivesc.

      En aquesta primera edició la mostra es centrarà en:

      • 1. Les noies detectius
      • 2. Les colles d’investigadors

      Habilitada a la Sala d’Actes de la Biblioteca Marc de Vilalba, CLUB D’INVESTIGACIÓ comprèn una sèrie de cartells monogràfics, com ara: les detectius més petites, les inspirades en personatges reals, les que es podrien considerar singulars o les més intrèpides i aventureres…

      Tanmateix, ofereixen una visió genèrica sobre les colles que van néixer de la màquina d’escriure d’Enid Blyton (els Cinc, els Set Secrets…), així com les versions nacionals que han sorgit a l’ombra d’aquestes, o amb particularitats especials i adaptades als nous temps.

      La mostra també acull una selecció de propostes totalment arrelades al territori, investigadors “de proximitat” o protagonistes (prioritàriament catalanes) amb sèrie literària pròpia, com el cas de la Berta Mir, creació d’en Jordi Sierra i Fabra, que tindrem el privilegi que ens acompanyi en la inauguració de l’exposició amb un ineludible i estimulant col·loqui.

      Òbviament, la mostra es complementa amb una àmplia selecció de llibres, àlbums, còmics i pel·lícules perquè els usuaris puguin descobrir les històries i els personatges d’aquest gènere.

      Paral·lelament a l’exposició, la Biblioteca ha desenvolupat una dinàmica per a les escoles i instituts que té per objectiu motivar l’interès pel gènere, la lectura i el coneixement del fons de la biblioteca.

      També enceta un joc d’investigació i recerca per a tothom que vulgui convertir-se en DEC (Detectius de Cardedeu), amb la missió d’identificar personatges-detectius a qualsevol dels documents disponibles a la biblioteca, a casa seva, a la seva escola o a internet (llibres, àlbums, DVDs, revistes…).

      Per a més informació sobre aquestes iniciatives contacteu amb el personal de la biblioteca.

      A la Sala d’Actes. Entrada lliure.

      * Exposició oberta en horari de Biblioteca, excepte durant les activitats programades a la Sala d’Actes.

      Accedeix a aquests continguts relacionats…

       

      EXPERIMENTIA – LABORATORI DE FICCIÓ DIGITAL (Prorrogat)
      Juga amb els videojocs de l’Octavi Navarro

      Coneix i juga a l’obra d’aquest multi premiat artista gràfic i creador de vídeojocs basats en històries de terror i aventures.

      Octavi Navarro

      És un artista del píxel i desenvolupador de videojocs nascut a Barcelona. Ha treballat en grans projectes com Thimbleweed Park de Ron Gilbert i Photographs de Luca Redwood. També ha desenvolupat jocs de gran èxit com la saga Midnight Scenes, The Librarian i The Supper, sota el segell Octavi Navarro Arts & Games, un microestudi cocreat amb la productora de videojocs Susanna Granell. La seva feina es fonamenta en l’amor pel detall i les escenes quotidianes.

      Més informació.

      Vine a gaudir de les seves propostes la setmana del 2 al 6 de novembre, de 15:30 a 20h (EXCEPTE el dia 5), al Punt TIC de la Biblioteca Marc de Vilalba.

      Cal reservar hora i espai en aquest formulari.

      * Cal portar auriculars.

       

      Sessió de curtmetratges. Premis Bafta

      El British Council, com a soci cultural de la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), presenta, un any més, el BAFTA SHORT FILM 2019, un programa dedicat a la promoció dels millors curtmetratges britànics. El Regne Unit compta amb una llarga tradició en la producció de curtmetratges i tant el British Council com la BAFTA són conscients de la importància de cercar nous públics per recolzar la diversitat i el talents dels realitzadors. El Programa BAFTA Shorts 2019 inclou vuit curtmetratges, tres d’ells d’animació, amb una durada total de 110 minuts. Els curts no són aptes per a menors de 16 anys. La sessió té una durada de dues hores. El programa de curtmetratges és:

       

      • 73 Cows (2018). Direcció: Alex Lockwood. 18″.   Un ramader té molts problemes de consciència cada vegada que ha de portar les vaques a l’escorxador. Per superar aquest mal tràngol decideix fer una cosa extraordinària.
      • Bachelor, 38 (2017). Direcció: Angela Clarke. 16″Una història d’amor perdurable en el temps d’un home a Londres als anys 60. Quan arriba a la majoria d’edat com a jove homosexual en una societat on el sexe gai masculí era il·legal i el prejudicis molt arrelats, Bryan Bale descobreix les formes il·lícites d’estimar lliurement. 
      • The blue door (2017). Direcció: Paul Taylor. 9″. Una infermera d’atenció domiciliària s’adona que l’àvia que cuida no és la persona que diu ser. 
      • The Field (2018). Direcció: Sandhya Suri. 19″Una humil agricultora porta una doble vida en l’últim capm de balt de moro que queda en el seu poble. Però la collita s’apropa. 
      • Wale (2018). Direcció: Barnaby Blackburn. 20″. Un jove de 18 anys, amb un passat criminal, mira de guanyar-se la vida obrint el seu propi taller mecànic.  No li resulta fàcil per tots els estereotips socials i pel seu propi passat.
      • I’m OK (2018). Direcció: Elizabeth Hobbs. 6″Després d’una aventura amorosa, l’artista expressionista Oskar Kokoschka s’allista com a soldat durant la Primera Guerra Mundial . Durant la batalla pateix greus lessions  i experimenta una sèrie de records i visions mentre els metges el transporten a través dels boscos del front rus. Curt inspirat en la vida i l’art d’Oskar Kokoschka (1886-1980)
      • Marfa (2018). Direcció: Greg McLeod, Myles McLeod. 9″. Un viatge existencial a la ciutat de West Texan
      • Roughhouse (2018). Direcció: Jonathan Hodgson. 16″ Ficció biogràfica situada als anys 80, quan un grup d’amics es muden a Liverpool per començar una nova vida. Amistat, fascinació, llibertat, nocturnitat i esperit punk domińen aquest trepidant film, al·liè a cap tipus̃ de nostàlgia.

      Entrada lliure. Aforament limitat.

       

      Debat jove: quina música escoltes?

      Ets jove i t’agrada la música? Escoltes grups, bandes i DJs massa bons per a no compartir-los amb la gent? Vine al Debat jove i participa!

      Defensa el teu estil, coneix el dels altres, escolta la música de la teva generació! Participa en aquesta trobada dinamitzada per alumnes de l’IES Raspall i fes sentir la teva veu i la teva música!

      Calendari: dimecres 5 de juny a les 18:30h.

      Públic: joves a partir de 13 anys.