
ELS MICRO… 2025: MICROTEATRE I MICRORELATS
Presentació dels guanyadors
Acte de repartiment dels premis “Els Micro… 2025“. Categoria Microrelat i Microteatre. Amb la participació del regidor de cutura Ignasi Planas i de José Miguel Àlvarez Benítez , dibuixant de còmic de Cardedeu i il·lustrador dels punts de llibre d’aquest any 2025.
Presentació del número 4 de la col·lecció _L’escriptura a escena amb els autors i l’autora de cada una de les obres de teatre: Adrià Serra (Basat en fets irreals), Anna Moore Forn (Equilibris), Josep Lluis Roig Sala (Decisions importants)

XIV JORNADA IL·LUSTRA’M! (2025)
XIV Jornada d’artistes Il·lustra’m! 2025
Què és la jornada Il·lustra’m!
Durant la jornada, diferents artistes reben els contes originals escrits per infants.
Ja portem 14 anys!!!
Aquest any, el text es podrà fer arribar per avançat però es demanarà venir amb el text manuscrit en un paper DIN A4 el mateix dia 26.
D’10 a 13.30 h podreu gaudir veient com els i les artistes creen en directe les seves obres. Totes i tots tenen diferents tècniques.
La dinàmica és senzilla. L’infant tindrà assignat a un/a artista per a que li faci la il·lustració a partir del seu conte.
Si voleu participar entreu aquí.
Les places seran limitades i s’acceptaran per ordre d’arribada.
Atenció, és una activitat per a infants de 3 a 12 anys. (Als petits els pot ajudar un adult en la fase de creació).
Què més trobarem?
- Tindrem els racons Enguixada (per dibuixar amb guixos al terra), Fes el teu conte (espai per a la creació amb la paraula escrita) i Il·lustra! (espai per dibuixar lliure)
Deixeu-vos omplir de color amb Il·lustra’m!
>> Inscriu la teva obra (A PARTIR DEL DIA 1 D’ABRIL)

IL·LUSTRA’M! 2025 | Convocatòria i presentació d’obres
El dissabte 26 d’abril ens tornarem a veure! Infants i artistes… tots estem convocats a l’exterior de la Biblioteca, per celebrar l’edició d’enguany que, si el temps acompanya, serà a l’exterior de la Biblioteca.
Passos per participar a l’Il·lustra’m! 2025:
- Inventeu-vos un conte, un poema, una cançó… i escriviu-lo en un paper. Ep! no gaire llarg, el text no ha de tenir més de 150 paraules.
- Les paraules no cal que les compteu una a una. Si ho escriviu en un document “Word” us les compta automàticament… Pim, pam!
- (A PARTIR DEL DIA 1 D’ABRIL) Agafeu un ordinador, connecteu-vos a Internet i cliqueu damunt d’aquest enllaç
- Us apareixerà un formulari que és on heu de posar les vostres dades personals i on heu d’escriure el vostre conte, poesia, lletra de cançó… I Sobretot!! no us oblideu de clicar damunt del botó: Envia, un cop hagueu acabat.
Per cert…!
La vostra creació, la podeu gravar mitjançant VOCAROO. En aquest cas, l’aplicació us donarà un enllaç un cop ho hagueu enregistrat. Aquest és l’enllaç que haureu de copiar al formulari.
Qui hi pot participar?
La participació és oberta als petits amb edats d’entre els 3 i els 12 anys. Els adults podeu ajudar-los en la creació del seu text.
Només UN ESCRIT per persona – Places limitades!
Fins quan puc participar-hi?
Termini de presentació d’escrits: 21 d’abril de 2025
Cal que tingueu present…
Que els artistes convidats fan aquesta activitat sense cap ànim de lucre i en voluntariat total. Si desitgeu fer-los un encàrrec, podeu, de manera privada, posar-vos-hi en contacte; la majoria dels professionals tenen pàgina web. La il·lustració que facin durant l’Il·lustra’m! està vinculada amb l’obra de l’infant i, per tant, serà de l’infant.
JORNADA IL·LUSTRA’M! 2025
La sessió d’Il·lustració serà el dissabte 26 d’abril de 10 a 13.30 h. Cal estar present obligatòriament durant la franja horària que us hi assignem de 10 a 12.15 o de 12.15 a 13.30 (no es pot triar).
No s’acceptaran nous textos el mateix dia de la Jornada ni tampoc després del termini (21 d’abril).
Inscriu la teva obra (a partir de l’1 d’abril a les 12 h. del migdia)

L’ESCRIPTURA A ESCENA, 2025
Estrena de les micro obres de teatre guanyadores l’any passat 2024
Des de Cardedeu Inspirant Cultura us convidem a compartir amb nosaltres aquesta quarta edició de L’escriptura a escena amb l’estrena de les obres guanyadores al certamen Els Micro…2024. Consolidem així la vinculació entre escriptura i arts escèniques que va néixer amb l’ànim de promoure els artistes del Cens Cultural de Cardedeu i de donar suport a la creació.
Decisions importants, de Josep Lluís Roig |Equilibris , d’Anna Moore Forn| Basat en fets irreals, d’Adrià Serra Perejil
L’inici del recorregut és a les 19h i comença a la Biblioteca de Cardedeu:
Equilibris de A. Moore Forn
Direcció: Albert Pijuan
Intèrprets: Àtria, Pau Tutó i Marta Navarro Parcerisa
Espai escènic: Biblioteca Marc de Vilalba
Basat en fets irreals de A. Serra Perejil
Direcció: Antoni Mas Pares
Intèrprets: Amer Kabbani, Marta Salla i Ilona Rizzo
Espai escènic: Teatre Auditori de Cardedeu
Decisions importants de Josep Lluís Roig
Direcció: Marc Felipe Perelló
Intèrprets: Manu Baena, Núria Umbert, Tomàs Domínguez i Marc Felipe
Espai escènic: La Tèxtil Rase

TERTÚLIA LITERÀRIA AMB L’AUTORA
Alba Dalmau i la seva darrera novel·la Si una família
Sinopsi: Poc podia imaginar Paloma que treballar com a auxiliar de vol canviaria tant la seva vida rutinària a terra. Amb els pares jubilats abandonant-se a una vida naturista i hippie a Mèxic i amb un tiet diplomàtic a l’ambaixada de Moscou, el retrobament amb una coneguda de l’institut —vint anys després!— trencarà la seva soledat. Però serà en Marcel, un apicultor desmanegat, i la seva mare, Simona, una iaia amb mal humor i un passat corprenedor, qui canviaran el rumb de la seva existència i l’endinsaran en un món familiar completament nou.
L’autora: Nascuda el 1987 a Cardedeu, és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Creació Literària per la UPF. El 2017 publica el recull de contes Estàndards (Angle), guanyador del Premi Literari Vila d’Ascó. El 2019 va publicar El camí dels esbarzers (Angle) i el 2021 la novel·la Amor i no (Angle), totes dues molt ben rebudes per la crítica i amb diverses edicions. L’any 2023 va publicar la novel·la curta Ho, ho, ho: una altra història de Nadal (Univers). El 2020 es va estrenar en literatura infantil amb Capgirat (Bindi Books), un àlbum il·lustrat per Cinta Vidal i el 2022 va publicar En Parallamps, il·lustrat per Berta Cusó. Actualment és professora al Laboratori de Lletres de Barcelona i a l’Ateneu Barcelonès.
Com participar a la tertúlia? Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.
Dinamitza: Raimon Portell

TERTÚLIA LITERÀRIA
El net del pirata, de Manel Cuyàs
Sinopsi: Manuel Cuyàs evoca la història de la seva família i el descobriment d’un món que canvia i que té un punt àlgid en la nevada del 62. Ens remuntem al llegendari avi pirata, enriquit a l’oceà Atlàntic i confident de Garibaldi, i a la seva dona, que volia morir verge, per després conèixer l’àvia decidida que cantava òpera, el pare dibuixant, la mare que tenia un teler a casa, i tot un seguit de tipus fascinants i pintorescos en una ciutat mitjana del país situada entre mar i muntanya. Arriben els immigrants del sud, els nou-rics estrenen cotxes espaterrants, l’Ajuntament substitueix els tramvies per uns autobusos que no caben als carrers i, en un món on res no funcionava, comencen a baixar d’Andorra el duralex i les cafeteres italianes, inici de l’epitafi de Franco.
L’autor: Manuel Cuyàs (Mataró, 1952), llicenciat en Història de l’Art, ha estat professor i gestor cultural. Ha escrit diversos llibres sobre Mataró i el Maresme, i ha col·laborat en la redacció dels tres volums de les memòries de Jordi Pujol. Actualment escriu un article diari a El Punt Avui. Participa també en tertúlies a RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, 8TV i TVE. [Informació extreta del web d’Edicions 62]
Com participar a la tertúlia? Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.
Dinamitza: Raimon Portell

TERTÚLIA LITERÀRIA
No diguis res, de Patrick Radden Keefe
Sinopsi: El desembre del 1972, a Belfast, uns homes amb passamuntanyes es van emportar Jean McConville de casa seva. No la van tornar a veure. Tenia trenta-vuit anys i era mare de deu fills. Aquest és només un dels molts episodis ocorreguts durant el conflicte que es coneix com els Troubles.
Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès i les seves repercussions utilitza el cas McConville com a punt de partida per mostrar una societat devastada. La violència brutal no només va deixar marca en persones com els fills de McConville, sinó també en membres de l’IRA ressentits per una pau que estava lluny d’aconseguir una Irlanda unida, i els va obligar a plantejar-se si les morts que havien provocat no eren sinó mers assassinats.
L’autor: Patrick Radden Keefe (Dorchester, Massachusetts, 1976) és redactor de The New Yorker i ha escrit per a The New York Times Magazine, Slate i The New York Review of Books, entre altres mitjans. El seu llibre No diguis res (Periscopi, 2020) va guanyar el Premi Orwell de no-ficció política 2019 i va ser considerat un dels millors llibres de no-ficció de la dècada. Amb L’imperi del dolor (Periscopi, 2021) va guanyar el Premi Baillie Gifford de no-ficció. A Canalles (Periscopi, 2023), recull dotze històries publicades prèviament a The New Yorker, en una obra que ens permet copsar la seva destresa narrativa i periodística. [Informació extreta del web d’Editorial Periscopi]
Com participar a la tertúlia? Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.
Dinamitza: Raimon Portell

TRAÇ, tertúlia de còmic
Tótem de Laura Pérez vs El cuerpo de Cristo de Bea Lema
Dos còmics de l’Editorial Astiberri
Tótem de Laura Pérez
Diferents vivències connectades entre si transcorren al llarg de diversos viatges, somiejos, llocs i moments que ens fan saltar a temps i personatges diferents. Cada persona fa el seu viatge. Per a algunes serà físic, per a altres espiritual, però tot s’integra en un tòtem de vivències. Extractes que formen part d’una totalitat, un mosaic d’experiències.
L’autora, Laura Pérez, fa amb Tótem un pas més en la seva consistent trajectòria com a autora de còmics després de l’obra Ocultos, obra amb què va guanyar, entre altres, el prestigiós Premi L’Ull Crític de Còmic 2020.
El cuerpo de Cristo de Bea Lema
Quan la Vera era nena, un dimoni rondava casa seva i assetjava la seva mare, martellejant-li els nervis fins a postrar-la al llit durant dies. Entre les sessions d’exorcisme amb la meiga i les cites amb el psiquiatre, any rere any, la superstició s’esvaeix per deixar pas al diagnòstic. Però malgrat els maltractaments, la malaltia i les excentricitats, l’amor d’una mare i la seva filla és més forta que qualsevol altra cosa, sobrevivint al pas del temps i les tempestes.
Realitzada durant una residència a la Maisons des Auteurs d’Angoulême (França), El cuerpo de Cristo és la declaració d’amor d’una filla a la seva mare, a qui ha de cuidar de molt jove, però, més enllà de la bogeria, també és el retrat tràgic i universal d’una dona tancada en el seu paper de filla, mare.
L’autora, Bea Lema, va ser guanyadora del Premi Nacional del Còmic 2024 que atorga el Ministeri de Cultura i Esport. El jurat ha apuntat que El cuerpo de Cristo
“… és una obra innovadora, arriscada formalment, amb textures i composicions que transcendeixen les tècniques més utilitzades sense renunciar a l’ús de l’humor i a una mirada poètica. L’obra posseeix una gran profunditat i sensibilitat per la manera d’abordar un tema tan complex com el de la salut mental des de la pròpia experiència de l’autora, així com la pròpia experiència de l’autora. Així mateix, ha assenyalat que és una obra de gran bellesa visual i profunda emoció que ofereix una mirada sorprenent en la relació mare i filla, sent una autèntica exploració del llenguatge que utilitza recursos estètics alternatius i mostra una nova forma de teixir la història reivindicant la pròpia memòria migrant”.
Per la seva banda, el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha destacat que “la sensibilitat i el respecte que Bea Lema dedica a la salut mental i la reivindicació de les cures a El Cos de Crist, a més de les seves sorprenents il·lustracions i brodats, fan que aquest Premi Nacional del Còmic 2024 sigui merescudíssim”.
Aquesta obra també ha resultat guanyadora del Premi del Públic al Festival de Còmic d’Angouleme 2024, el Premi Bédélys 2024 del Festival de Còmic de Montreal a la millor obra estrangera, el Gran Premi de l’Heroína Madame Figaro 2024 i el Premi del Jurat del Festival BD 202.
Actualment, Bea Lema treballa en l’adaptació de El cuerpo de Cristo a curtmetratge d’animació.
Tertúlia dinamitzada per Sergi Portela
On trobareu els còmics? A la Biblioteca de Cardedeu disposarem d’exemplars per deixar-vos-els en préstec.

FICCIÓ EN JOC:
Videojocs de la Sant Jordi Jam
L’any 2024 es va organitzar la primera Sant Jordi Jam pel foment de la creació del vídeo joc a Catalunya. Més de 120 persones hi van participar en aquesta iniciativa de creació de videojocs experimentals i germen de futurs projectes. Això sí, la Sant Jordi Jam tenia un centre d’interès, tots els videojocs i experiències digitals haurien de tenir la Diada de Sant Jordi i la seva llegenda com a eix vertebrador per a desenvolupar l’obra. Un projecte ideat i portat a terme per @santjordijam, a qui hem d’agrair la seva passió. Aquesta és la seva pàgina: https://itch.io/jam/sant-jordi-24
A la sessió de la biblioteca, dins el projecte Ficció en joc, ens unim a la festa on podreu gaudir d’algunes de les propostes presentades i valorar-les jugant amb altres persones. A Ficció en joc ens agrada jugar i compartir reflexions amb els altres participants de tot allò enriquidor que les ficcions digitals ens aporten. Cada mes en trobareu propostes diferents. Si voleu saber més de Ficció en joc? Ho podreu saber aquí.
Veniu a passar una tarda de Sant Jordi diferent! Això cremarà!
_________________________________
Sessió familiar per a infants més grans de 8 anys, acompanyats d’un adult.
Hora: 17 h.
Formulari d’inscripció familiar
Sessió juvenil, per a nois i noies a partir de 11 anys
Hora: 18.15 h.
Formulari d’inscripció sessió juvenil

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE i TALLER FAMILIAR
Estol de núvols, d’Irma Borges i la il·lustradora Mo Gutiérrez
L’Irma ens presenta un llibre de poemes per a infants i ens proposarà un joc de paraules i idees que conviden a despertar una mirada observadora cap a la natura, i a meravellar-nos amb les formes canviants de tot el que veiem al cel i a la terra
Qui és Irma Borges?
L’Irma ha fet d’actriu, dramaturga, narradora de contes, i ara és inventora d’històries per al públic infantil. Va néixer a Caracas, a la vora de El Ávila, i va ser en aquella muntanya on va créixer. Ara viu a Cardedeu, enyora la selva i gaudeix del bosc mediterrani. L’Irma busca la veu pròpia de cada paisatge, i quan l’entén, escriu el que li explica la natura.
Taller per a famílies amb fills de més de 5 anys

TALLER FILOSOFIA CONTEMPORÀNIA
Byung-Chul Han i la societat del cansament
“El neoliberalisme representa un sistema altament eficient, i fins i tot intel·ligent, per explotar la llibertat. Tot allò que pertany a les pràctiques i formes expressives de llibertat –emoció, joc i comunicació– arriba a ser explotat”
Dossier imprimible (també el trobareu imprès a la Biblioteca de Cardedeu):
- Mercado V., M. “La sociedad del cansancio”. Revista Ciencia Y Cultura, Vol. 20, Núm. 37, p. 252–263 [En linia] [.pdf]
- Burdeus, Joan. “Byung-Chul Han ja no ho veu tot fatal: Després d’una dècada pessimista, l’intel·lectual estrella treu un bon llibre sobre l’esperança”. Núvol, el digital de cultura (10 de gener de 2025).
[En línia] [.pdf] - Sigüenza, C. ; Rebollo, E. “Byung-Chul Han: El pànic pel virus és exagerat”. Vilaweb (19 de maig 2020). [En línia] [.pdf]
Si voleu aprofundir en la lectura d’aquest pensador, podeu fer reserva dels seus llibres des del Catàleg Atena.
No és necessària la inscripció. Si ens deixeu les vostres dades Al formulari, us enviarem el dossier en format digital i un recordatori. Si ja ho vau fer per a la primera sessió no cal que ho torneu a fer. Aviseu-nos si voleu donar-vos de baixa al correu: b.cardedeu.mv@diba.cat
Sessió dinamitzada per Joan Méndez

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:
Xarranca: poemes breus i haikus d’Alícia Molina
La presentació anirà a càrrec de Núria Pujolàs i l’autora Alícia Molina
Sinopsi: Xarranca és un poemari que aprofita l’estructura de la xarranca per traçar un recorregut vital i intimista que va de la Terra al Cel. L’essència mateixa del joc fa de fil conductor entre les dues veus poètiques que es van alternant i transformant com si es tractés d’un viatge iniciàtic. A cada tirada, avancen casella a casella. Cada una obre un paisatge a explorar. 9 caselles. 9 temes. La partida està en marxa.
Alicia Molina (Badalona, 1961) neix davant del mar i hi arriba amb les veus antigues xiuxiuejant-li a les entranyes. Per això estudia Filologia Catalana a la UB, per seguir trobant-hi més paraules. La recerca, la porta als contes i es fa narradora oral. També actriu. Per allò de compartir el que un sap i té (i per intentar fer un món millor), entra en
la docència el 1980. Des d’aleshores ensenya llengua, literatura, arts escèniques, eines per comunicar-se millor… Escriu i dirigeix obres de teatre per a joves i fa d’activista cultural amb Cardemots amb projectes com el Festival de la Paraula, els Divendres de Contes i des de fa 4 anys, el de La Plaça dels Contes.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
El jardí de fades de la senyora Cottingley, de Roger Simó (Ed. Animallibres)
Sinopsi: En Jordi, la Laia i la Gina han de viatjar a Anglaterra. Una terrible guerra ha esclatat i han de trobar un lloc segur mentre duri el conflicte. Mai no havien imaginat que anirien a parar a una casa com la de la senyora Cottingley, una casa de conte… de fades! Allà coneixeran altres nens i nenes com ells, però el que més els sorprendrà és que diuen que el jardí rep la visita de les fades. Deu ser veritat? Els germans estan a punt descobrir-ho [Informació extreta de l’editorial Animallibres]
L’autor: Roger Simó és escriptor i il·lustrador. Viu a Cardedeu i es dedica a explicar històries als lectors més especials: els infants. Ha participat en diverses ocasions a la revista Cavall Fort amb contes curts, i el 2024 va fer el salt a la novel·la amb Les petites aventures del ratolí Bang a la recerca de la ballarina mecànica (Animallibres, col·lecció l’Arca).

MONS FANTÀSTICS
Un Àngel Cruel, amb l’autor Edgar Cotes i Argelich
La lectura triada és Un Àngel Cruel, editat per l’editorial Specula
Sinopsi:Després de la pandèmia, una família amb dos fills adolescents deixa Barcelona per cercar la calma d’un petit poble de les Terres de Lleida. Allà hauran d’aprendre a conviure en una comunitat oberta i acollidora, però desconeixen que el mas que han comprat amaga secrets indescriptibles i perillosos. Les inseguretats dels dos joves, els conflictes familiars i l’acceptació d’un mateix seran el combustible que utilitzarà l’àngel cruel per provar de destruir-los en un joc de manipulacions. Una novel·la de terror sobrenatural protagonitzada per gent normal i corrent que ens recorda que, sovint, els fantasmes més esgarrifosos són els que duem dins [Informació extreta de l’Editorial: Spècula]
L’Autor: Edgar Cotes i Argelich (Balaguer, 1997) és traductor i corrector, i treballa subtitulant programes de TV3 en directe. Amb només 20 anys, va publicar el recull de microrelats Els híbrids minvants (2017), i, més tard, la novel·la Cordegel (2021) i l’assaig Manuel de Pedrolo, punt final (2021). Els seus contes han aparegut en diversos volums col·lectius. Ha traduït al català autors com H. P. Lovecraft, Mary Shelley, Mike Resnick o Adrian Tchaikovsky. També copresenta el pòdcast sobre gèneres fantàstics Esperant el cometa.
Dinamitza: Marta de Bru de Sala i Martí
Com participar a la tertúlia? Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.

TERTÚLIA LITERÀRIA
Musclos per sopar, de Birgit Vanderbeke
Sinopsi:Un vespre, una modèlica família alemanya espera la tornada del pare, el cap de casa, que ve d’un viatge de negocis que ha de suposar un ascens laboral i social. Han preparat musclos per sopar, el seu plat preferit, tot i que a cap dels altres els agraden especialment. Però passen les hores i el pare no arriba… Mare, fill i filla comencen a parlar i a poc a poc es va gestant una revolta que posarà en qüestió el sistema patriarcal al qual es troben sotmesos.
L’autora: Birgit Vanderbeke (Dahme, Alemanya, 1956 – Southern France, França, 2021) va obtenir l’any 1990 el prestigiós premi Ingeborg Bachmann amb la novel·la Musclos per sopar, que ha fet que sigui considerada una de les grans autores de la literatura alemanya actual. Com la família protagonista del llibre, la de l’autora va fugir de l’Alemanya Oriental. Precisament, l’autoritarisme del pare en aquesta novel·la breu s’ha interpretat molt sovint com una crítica al sistema de l’RDA. [Informació extreta de Viena Edicions]
A la mateixa pàgina web trobareu ressenyes de la novel·la
Com participar a la tertúlia? Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.
Dinamitza: Raimon Portell

MENJAMOTS AMB L’AUTOR
Integral XXL, 1, 2 i 3, d’Eduard Márquez i el dibuixant Artur Laperla
Ens visitarà l’autor de les increïbles i súper heroiques aventures de la XXL, L’Eduard Márquez. Amb ell podrem xerrar d’aquesta heroïna literària, protagonista de les més incendiàries aventures, lluitadora de les injustícies i defensora de les bones persones.
Sinopsi: En el primer volum integral XXL, la nostra protagonista, La Dijous, s’enfrontarà als poders desordenadors del Doctor Kaos i al Capità Isòbara, que amenaça la normalitat meteorològica. En el segon volum, La Dijous i el seu amic Alfons són víctimes constants de les burles de tres companys de classe, els sobrats de sempre. Però un dia, després d’una broma molt desagradable, la Dijous experimenta una transformació increïble: s’ha convertit en la superheroïna XXL. En el tercer volum l’Asggråliana, embogida pel que ha viscut, ve a la Terra amb ànim de venjança i fer el mateix que han fet al seu planeta. I com que tot el que comença acaba, a la sisena i última aventura de la XXL dos malvats molt malèfics que ja coneixem d’aventures anteriors, El Doctor Kaos i el Capità Isòbara, treuen de la presó els components de la banda dels Swoonarie per formar l’Octet Maleït i venjar-se de la XXL.
Integral XXL està editat per una editorial molt interessant: L’Altra Tribu
Per venir, cal que feu inscripció prèvia al formulari.
Club de lectura infantil, dinamitzat per: Roser Canet Pedemonte
Activitat oberta als nois i noies de 4rt, 5è i 6è de primària (…i +) que hagin llegit aquest llibre. Si hi voleu participar, podeu recollir el vostre exemplar a la Biblioteca.

LA VERTADERA HISTÒRIA DE…
Els contes de Hans Christian Andersen, a càrrec d’Eva González Asensio
Sinopsi: commemorarem l’aniversari del seu naixement amb una selecció de contes de Hans Christian Andersen, conegut sobretot pels seus contes infantils, alguns inspirats en rondalles i llegendes nòrdiques, però la majoria inventats per ell i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat. La Marieta ens explicarà la història d’una parella d’avis que vivien un carro, massa vells per treballar, passen molta gana. Un dia l’avia decideix vendre en panxut, el seu cavall per comprar menjar o un altre animal… Que li succeirà a l’avi camí del mercat? Tots junt descobrirem el tresor mes important d’aquesta parella entranyable.
Sessió a càrrec d’Eva González Asensio
Per a famílies amb infants més grans de 3 anys.

PRESENTACIÓ:
Jo no tindré mai un gos d’Eva Arnal Arasa
Presentació a càrrec d’Oriol Puig Serradesanferm, periodista cultural i amb la participació de Mireia Chalamanch Amat, actriu, performer i facilitadora i Pep Lladó, músic.
Jo no tindré mai un gos, és un recull de trenta-sis relats que exploren les vides de persones que conviuen amb el buit i el dolor que, sovint, deixa el pas de la vida: un fill que no ha arribat a néixer, un amor que no ha estat correspost, les cicatrius invisibles d’una agressió sexual… En aquest univers d’absències inevitables, els gossos emergeixen com a guardians silenciosos, ocupant un lloc de privilegi. Des d’allí, són espectadors involuntaris de les contradiccions i incoherències dels seus amos.
L’autora: Eva Arnal Arasa és llicenciada en dret i es dedica a assumptes relacionats amb el medi ambient.

EXPERIMENTIA
Escenaris imaginaris, a càrrec de José Barranco
Sinopsi: En aquest taller vull proposar la creació de petits assemblatges, composicions tridimensionals combinant objectes no artístics. Aquests assemblatges creats amb materials variats de reciclatge com cartró o fusta, representarien petits escenaris o es podran representar o descriure contes, narracions o poesies.
El taller var sorgir de l’exposició que vaig fer a la biblioteca Marc de Vilalba de quadres i escultures de petit format fetes amb materials reciclats, La idea és fer aquests escenaris d’un sol color, monocromàtics, deixant els materials amb el seu color natural i fer que els escenaris tinguin un color neutre per subratllar l’acció que volem representar en ells.
Requeriments: famílies amb infants més grans de 5 anys. Recomanem que cada adult acompanyi un màxim de dos infants.

TALLER FILOSOFIA CONTEMPORÀNIA
Judith Butler i el gènere en disputa
“En aquest moment tenim l’obligació i l’imperatiu ètics de pensar més enllà d’allò que es consideren els límits realistes d’allò possible.” (La força de la no-violència. Un vincle ètico-polític. Tigre de paper, 2021)
Judith Butler (Cleveland, 1956) és una de les pensadores de major prestigi en la filosofia contemporània. Ha estat nomenada Doctora honoris causa por nombroses universitats i va guanyar el XXXIII Premi Internacional Catalunya en el 2022
Dossier imprimible; també el trobareu imprès a la Biblioteca de Cardedeu
Bibliografia recomanada
Si la Biblioteca de Cardedeu no disposa de la bibliografia recomanada, podeu demanar-la pel Servei de Préstc Interbibliotecari (PI) des del Catàleg Atena. Si el tenim a la Biblioteca de Cardedeu, o una biblioteca on us hi pugueu desplaçar, podeu fer una reserva des del Catàleg Aladí
Lectures:
No és necessària la inscripció. Si ens deixeu les vostres dades al formulari, us enviarem el dossier en format digital i un recordatori. Si ja ho vau fer una sessió anterior no cal que ho torneu a fer. Aviseu-nos si voleu donar-vos de baixa al correu: b.cardedeu.mv@diba.cat
Sessió dinamitzada per Joan Méndez